beurs beleggen spaarrente sparen

Gebruikerslogin

Angioplastiek: verwijden van vernauwde slagaders gebeurt niet altijd op efficiënte manier

Angioplastiek: verwijden van vernauwde slagaders gebeurt niet altijd op efficiënte manier

 Nieuwe studie wijst uit dat in één op de tien gevallen de operatie niet het gewenste effect heeft

In het Journal of the American Medical Association verscheen een studie over het verwijden van vernauwde slagaders, ingreep die in de medische wetenschap als angioplastiek bekend staat. Deze ingreep wordt steeds vaker uitgevoerd bij mensen die aan hart- en vaatziekten lijden of die het risico lopen daaraan te gaan leiden.

Het verwijden van vernauwde slagaders gebeurt niet altijd op een efficiënte manier, zo lazen we in het artikel. De ingreep is waarschijnlijk voldoende bekend: er wordt een ballonetje in de ader geduwd, dat ballonetje wordt opgeblazen en vervolgens weer verwijderd. Dergelijke ingreep gebeurt vaak in halsslagader. 

De nieuwe studie wijst uit dat in één op de tien gevallen de operatie niet het gewenste effect heeft. Het zou zelfs gaan om 12%. De studie is de eerste die werd uitgevoerd in het kader van de nieuwe Amerikaanse richtlijnen voor een aangepaste gezondheidszorg. Het goede nieuws is dat vrijwel iedereen die dringend dergelijke ingreep nodig had – bijvoorbeeld na een hartaanval – wel op de juiste manier werd behandeld.

beurs en beleggen

U wil op hoogte blijven over dit onderwerp?

Registreer u en u ontvangt een mail indien een nieuwe tekst over dit onderwerp verschijnt op Gezondheidsweb.

U kan ten allen tijde uw login annuleren. Uw e-mailadres wordt niet aan derden doorgegeven.

Syndicatie