Wanneer u wakker wordt door hevige pijn in de borst, slik dan direct twee aspirines met wat water

Wanneer u wakker wordt door hevige pijn in de borst, slik dan direct twee aspirines met wat water

Als u elke dag een aspirine neemt, neem ze dan ’s avonds

Het is algemeen bekend dat aspirine kan helpen in geval van een hartaanval. Maar wanneer hebt u last van een hartaanval? De symptomen zijn niet altijd even makkelijk te herkennen, in sommige gevallen zal pas in het ziekenhuis vastgesteld worden dat u een hartaanval hebt gehad. Over het algemeen zijn de symptomen van een hartaanval echter goed herkenbaar: pijn in de borst die gepaard gaat met pijn in de linkerarm.

Sommige mensen die tot een risicogroep behoren, nemen preventief dagelijks een aspirientje. Een vaak gestelde vraag is dan op welk moment van de dag dat moet gebeuren. Als u elke dag een aspirine neemt, neem ze dan 's avonds. De reden ligt voor de hand: aspirine heeft een "half leven" van 24 uren. Als de meeste hartaanvallen in de vroege morgen gebeuren, wat door de wetenschap is aangetoond, zal de aspirine in uw lichaam het sterkst zijn.

Aspirine gaat zeer lang (zelfs jaren) mee in het medicijnkastje, over een vervaldatum hoeft u zich dus weinig zorgen te maken. Bovendien is het makkelijk vast te stellen wanneer de aspirine haar werkingskracht heeft verloren. Wanneer ze verouderd is, ruikt ze naar azijn. Het volstaat in geval van twijfel om even aan het pilletje te ruiken. Maar wie regelmatig zijn aspirientjes slikt, hoeft niet te vrezen voor verval van zijn pilletjes.

Waarom is het verstandig om aspirine naast uw bed te leggen? Wanneer u wakker wordt door hevige pijn in de borst, slik dan direct twee aspirines met wat water. Bel dan het noodnummer  en verwittig een buur of een familielid dat in de nabijheid woont. Zeg kort en krachtig "hartaanval"! en vertel erbij dat u 2 aspirines hebt genomen. Zet u in een zetel of op een stoel dichtbij de voordeur en wacht op hun komst. GA ZEKER NIET LIGGEN!

Syndicatie