Hoe kan ik mijn cholesterol zo laag mogelijk houden?

Hoe kan ik mijn cholesterol zo laag mogelijk houden?

Veel beweging en gezond eten zijn eens te meer het geheim van de smid wat betreft het ontwijken van een te hoog cholesterolgehalte

Voorkomen is beter dan genezen, zeker wat cholesterol betreft. Een te hoge cholesterolwaarde kan allerlei vervelende aandoeningen veroorzaken. Uiteindelijk zijn hart- en vaatziekten mogelijk, eventueel zelfs met dodelijke afloop. Hou zodoende in de mate van het mogelijke het cholesterolgehalte in uw bloed in de gaten.

Maar alleen in de gaten houden volstaat niet, er moeten ook extra inspanningen worden geleverd om het cholesterolgehalte in uw bloed zo laag mogelijk te houden. Dat kan door bijvoorbeld goed op de voeding te letten. Een aantal producten hebben met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een negatieve invloed op de slechte cholesterol (LDL). Dat geldt op de eerste plaats voor voedingsproducten die veel verzadigde vetten en transvetten bevatten.

Aan het andere eind van het spectrum staan dan de ‘gezonde’ voedingsproducten, waarbij uiteraard groenten en fruit een speciale vermelding verdienen. Iedereen zou dagelijks een gezonde portie groenten en fruit naar binnen moeten werken. Als mininumhoeveelheden worden 250 gram groenten en drie stuks fruit naar voren geschoven.

Hoe kan ik mijn cholesterol verder nog zo laag mogelijk houden? Een speciale rol is weggelegd voor vis. Met name vette vis zoals haring en makreel – die ook bekend staat voor zijn omega 3-vetzuren – is bijzonder goed geschikt  om het cholesterolgehalte laag te houden. Op internet zijn op verschillende sites gerechten aan te treffen die het cholesterolgehalte laag houden.

Veel beweging en gezond eten zijn eens te meer het geheim van de smid wat betreft het ontwijken van een te hoog cholesterolgehalte. Inderdaad, want we zijn de beweging vergeten. Dagelijks lopen en fietsen kan het cholesterolgehalte eveneens helpen laag te houden. Om die manier voorkomt u dat de aders als gevolg van te veel cholesterol dichtslibben.

Syndicatie