Eet zo min mogelijk rood vlees

Eet zo min mogelijk rood vlees

Het eten van rood vlees kan zowel kanker als hart- en vaatziekten veroorzaken

Van het belang van een gezonde voeding hoeven we u waarschijnlijk niet te overtuigen. De stijging van de obesitascijfers en de daaraan verbonden gevolgen spreken boekdelen. Vooral in de Verenigde Staten blijft het aantal mensen dat aan zwaarlijvigheid leidt alsmaar toenemen. De VS zijn zodoende een land van dikke mensen te worden, met alle gevolgen van dien. De mortaliteitsgraad zou sterk dalen wanneer een oplossing voor dit probleem wordt gevonden.

Eet zo min mogelijk rood vlees, zo werd ons al vaker verteld. Nieuw onderzoekswerk hieromtrent verscheen onlangs in het blad Medicine. Het eten van rood vlees kan zowel kanker als hart- en vaatziekten veroorzaken, waarbij in beide gevallen een dodelijke afloop mogelijk is. Uiteraard mogen we niet vergeten te vermelden dat u voldoende groenten en fruit moet eten om ee lang en gelukkig leven te leiden.

We hoeven er geen doekjes om te winden: iedereen wil zo lang mogelijk leven en bovendien, in de mate van het mogelijke, zo lang mogelijk gezond blijven. Sommige mensen is inderdaad een hoge ouderdom gegund maar er zijn wel een aantal zaken waar aandacht aan moet geschonken worden. Er zijn namelijk een aantal factoren die onze levensduur dreigen te verkoren, factoren waar we soms zelfs niet eens aan denken.

Er is dus sprake van verborgen gevaren. Het betreft factoren waar iedereen vaak mee te maken krijgt, maar die niet altijd als risicovol ingeschat worden. Wie een respectabele leeftijd wenst te bereiken, zal er hoe dan ook nochtans rekening mee moeten leren houden. In veel gevallen kost het slechts weinig moeite om aandacht te schenken aan deze factoren. We wensen u veel succes met onze raadgevingen en gunnen u een lang leven.

Syndicatie