Water drinken voor slapen gaan vermijdt een beroerte of hartaanval

Water drinken voor slapen gaan vermijdt een beroerte of hartaanval

Wanneer moet ik water drinken om te vermijden dat ik een hartaanval krijg?

Veel mensen zeggen dat ze niets willen drinken voor het naar bed gaan omdat ze zullen moeten opstaan gedurende de nacht. Voor sommige mensen kan dit inderdaad een probleem vormen, zeker voor wie een gevoelige blaas heeft. Het echte probleem dient zich aan wanneer de nachtelijke wandeling naar de WC gepaard gaat met een daaropvolgende aanval van slapeloosheid. Je ligt daar maar wakker te wezen in bed, dit terwijl straks weer een werkdag begint.

Waarom moeten mensen zo vaak plassen ’s nachts? Daar is een logische verklaring voor, die bovendien ook nog eens voor de hand ligt ook. De zwaartekracht houdt het water in het onderste gedeelte van het lichaam vast wanneer je rechtstaat of zit. Met als gevolg dat de benen opzwellen. Wanneer iemand neerligt zoekt het onderste gedeelte van uw lichaam evenwicht met de nieren. Dan verwijderen de nieren het water omdat het gemakkelijker gaat.

Er is echter ook een verband tussen het drinken van water en het voorkomen van een hartaanval. Maar eerst nog dit: iedereen heeft water nodig om de toxines uit zijn lichaam te verwijderen. Het algemeen advies is dat een menselijk lichaam minstens twee liter water per dag nodig heeft. De vraag is echter op welk moment van de dag de consumptie van het water het gezondst is.

Water drinken op bepaalde tijdstippen maximaliseert de efficiëntie ervan op het lichaam. Dit is een ideaal schema om op een zo gezond mogelijke manier water te drinken:

2 glazen water na het opstaan activeert de interne organen
1 glas water 30 minuten voor elke maaltijd verbetert de spijsvertering
1 glas water voordat u een bad neemt verlaagt uw bloeddruk
1 glas water voordat u gaat slapen vermijdt een beroerte of een hartaanval
Water drinken voor het slapengaan vermijdt bovendien beenkrampen tijdens de nacht. De beenspieren zoeken namelijk vocht als ze verkrampen.

Syndicatie