Pijn aan de benen kan wijzen op hartproblemen

Pijn aan de benen kan wijzen op hartproblemen

De eerste signalen van hartproblemen kunnen zich manifesteren aan het been, niet door pijn aan de borst

Pijn aan de benen kan wijzen op hartproblemen. Deze boodschap klinkt misschien vreemd in de oren, maar is niettemin maar al te waar. Uiteraard kan pijn in de problemen heel wat oorzaken hebben, gaande van krampen, vermoeidheid tot en met (op voorwaarde dat u natuurlijk een hond bezit) een beet van een kwade hond. De meeste oorzaken van pijn aan de benen zijn weliswaar onschuldig, maar waakzaamheid blijft niettemin geboden. 

De eerste signalen van hartproblemen kunnen zich manifesteren aan het been, niet door pijn aan de borst. Die signalen kunnen namelijk betekenen dat de bloedcirculatie niet verloopt zoals gewenst. Meer bepaald kunnen de bloedvaten in de benen geblokkeerd worden door plaatjes die in een volgende fase hartproblemen veroorzaken. Uiteindelijk is er sprake van zuurstoftekort in de spieren, met de gekende gevolgen.

Veel mensen lopen bij het minste gerucht naar de dokter, maar sommige andere mensen contacteren hun dokter eigenlijk als het al deels te laat is. Het heeft inderdaad weinig zin om met allerlei ingebeelde ziekten om de haverklap naar de dokter te lopen. Anderzijds zijn er heel wat aandoeningen die er op het eerste gezicht minder ernstig uitzien, maar die tenzij tijdig behandeld tot zware gevolgen kunnen hebben.

Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat niet belangrijk is. Relatief onschuldig ogende aandoeningen kunnen de symptomen van iets heel ernstigs zijn. Daarom is het belangrijk enkele symptomen goed in het achterhoofd te prenten, kwestie van tijdig te kunnen ingrijpen wanneer ze opduiken. De factor tijd kan in dit geval namelijk een belangrijke rol spelen.

Syndicatie