Beperkt alcoholgebruik kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen

Beperkt alcoholgebruik kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen

Enkele biertjes of glaasjes wijn kunnen ook humeur helpen bevorderen

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat alcohol niet altijd en overal even schadelijk moet zijn. Beperkt alcoholgebruik kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen, zo blijkt. Met beperkt worden één of twee consumpties per dag bedoeld. Overdaad schaadt echter, zeker in het geval van alcoholgebruik. Het recent onderzoek is dus zeker geen vrijbrief voor een ongebreideld nuttigen van bier, wijn of gedistilleerd.

Wat is het grootste gevaar in geval van alcoholgebruik? Het is moeite om maat te houden. De meeste alcoholici zin ook voorzichtig begonnen met drinken, maar konden uiteindelijk hun alcoholgebruik niet meer in de hand houden. Ze gingen steeds meer en meer drinken, met alle gevolgen vandien. Uiteindelijk ging hun alcoholgebruik hun gezondheid aantasten. De gevolgen van overdreven alcoholgebruik kunnen zeer uiteenlopend zijn, met in het ergste geval de dood tot gevolg. 

Toch zijn ook onverwachte voordelen verbonden aan alcoholgebruik. Enkele biertjes of glaasjes wijn kunnen ook het humeur helpen bevorderen, wat toch een grote stap voorwaarts kan betekenen. Iemand die dankzij het nuttigen van één of twee glaasjes de zaken door een roze bril bekijkt, zal mogelijk minder snel ziek worden. Een goed humeur, al dan niet als gevolg van alcoholgebruik, is alleszins een stap in de juiste richting.

Syndicatie