Hoe lang duurt een behandeling voor een depressie?

Hoe lang duurt een behandeling voor een depressie?

Sommige depressies genezen relatief snel, anderen blijven langer hangen

Een depressie kan worden vergeleken met een wolk die rond het hoofd komt te hangen. De echte persoonlijkheid verdwijnt, in de plaats komt er de persoonlijkheid van iemand met een duidelijke depressie. Het gebruik van antidepressiva is er precies op gericht om de echte persoonlijkheid te doen terugkeren. We dringen er dan ook aan om het advies van de dokter op de voet te volgen en trouw de voorgeschreven medicatie te nemen.

Hoe lang duurt een behandeling voor een depressie? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord een stuk moeilijker. Sommige patiënten vrezen dat ze voor de rest van hun leven in behandeling moeten, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Uiteindelijk is alles afhankelijk van persoon tot persoon, ook de behandeling van een depressie.

Sommige depressies genezen relatief snel, anderen blijven langer hangen. In dat laatste geval zal uiteraard ook een langere behandeling noodzakelijk zijn. Zeker in deze ‘moeilijkere’ gevallen lijkt een combinatie van geneesmiddelen met therapie de beste resultaten op te leveren. Belangrijk is dat de behandeling er op gericht is om te beletten dat de depressie sneller dan gewenst opnieuw terugkeert.

Syndicatie