Verandert mijn persoonlijkheid als gevolg van het gebruik van antidepressiva?

Verandert mijn persoonlijkheid als gevolg van het gebruik van antidepressiva?

Dankzij de juiste medicatie kan iemand zijn werkelijke persoonlijkheid doen helpen herstellen

Medicatie bij de bestrijding van depressies blijft een heikel punt. Om succes te hebben moet de juiste dosering van het juiste medicijn worden gevonden en dat kan wel een tijdje duren. Bovendien kan het weken tot maanden duren alvorens een geneesmiddel daadwerkelijk effectief wordt. Het kan best mogelijk zijn dat in de tussenperiode van medicijn of van dosering wordt verwisseld. Geduld is in dit geval dus een mooie deugd.

Bovendien zijn heel wat patiënten ongerust over wat geneesmiddelen effectief bewerkstelligen. Verandert mijn persoonlijkheid als gevolg van het gebruik van antidepressiva?, is bijvoorbeeld een veelgestelde vraag. Hierbij dient op de eerste plaats worden opgemerkt dat iemands persoonlijkheid als gevolg van de depressie kan wijzigen.

Dankzij de juiste medicatie kan iemand zijn werkelijke persoonlijkheid doen helpen herstellen, zodat geneesmiddelen geen negatief maar integendeel een positief effect kunnen bewerkstelligen. Belangrijk om te onthouden is dat een antidepressivum, in tegenstelling tot een angststiller of een slaappil, niet onmiddellijk werkt maar enige tijd vergt.

Syndicatie