Kinderen die al depressief zijn, kunnen zich terugtrekken in een wereld van games

Kinderen die al depressief zijn, kunnen zich terugtrekken in een wereld van games

Verslaafd zijn aan video games vertoont grote vergelijking met verslaving aan gokken

Er blijkt een merwaardige wisselwerking te bestaan tussen een verslaafdheid aan gokken en een verslaafdheid aan games. Kinderen die al depressief zijn, kunnen zich terugtrekken in een wereld van games. Het omgekeerde geldt echter eveneens: een kind kan in een depressie wegzinken wegens te veel gamen. Een en ander blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat in Singapore werd uitgevoerd.

Verslaafd zijn aan video games vertoont bovendien een grote vergelijking met verslaving aan gokken, tenminste toch wat de kenmerken betreft. Douglas A. Gentile, psycholoog aan de Iowa State University, is van mening dat er wat gamen betreft heel wat misverstanden bestaan. Gamen is niet zo maar een symptoom van aandoeningen als depressie, angstaanvallen of een sociale fobie, maar gamen zal deze aandoeningen eerder uitlokken of zelfs versterken.

De studie uitgevoerd in Singapore nam twee jaar in beslag en had betrekking op kinderen van 3, 4, 7 en 8 jaar. Bleek dat kinderen die stopten met overdadig gamen uiteindelijk minder hinder ondervonden van een depressie, angstaanvallen of een sociale fobie. Kinderen die aan hetzelfde tempo bleven doorspelen, hadden wel nog steeds een hoger risico op deze aandoeningen. In totaal had het onderzoek betrekking op meer dan 3.000 kinderen.

Syndicatie