Kokoskoekjes met citroen, of hoe hou ik mijn humeur op peil

Kokoskoekjes met citroen, of hoe hou ik mijn humeur op peil

Alternatieven voor suiker kunnen ons helpen vrijwaren van depressies

Het is algemeen bekend dat de consumptie van suiker ons gelukkig kan maken, zoals chocolade ook hetzelfde effect kan hebben op ons humeur. Suiker is echter niet zo gezond, waardoor een verstandige consument op zoek best op zoek gaat naar alternatieven. Honing is zo’n acceptabel alternatief, maar er zijn wel meer van die alternatieven op de markt. Zaak is om altijd goed om zich heen te kijken.

Kokoskoekjes met citroen of hoe hou ik mijn humeur op peil, zo luidde de titel van een lezing die onlangs op een Amerikaanse universiteit werd gegeven. De combinatie van kokosnoot met citroen blijkt een goed alternatief te zijn voor suiker en bovendien nog eens supergoed voor onze hersenen. Alternatieven voor suiker kunnen ons helpen vrijwaren van depressies, ze beschermen onze hersenen tegen ontstekingen die gevaarlijke ziekten kunnen veroorzaken.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie