Moet ik op mijn hoede zijn voor nevenwerkingen bij de inname van antidepressiva?

Moet ik op mijn hoede zijn voor nevenwerkingen bij de inname van antidepressiva?

Bega nooit de fout om alles te geloven wat op de bijsluiter van antidepressiva staat

Voor veel mensen zijn de geneesmiddelen die in geval van een depressie worden voorgeschreven een bijkomende bron van problemen. Er bestaan namelijk heel wat misverstanden over antidepressiva en de gevolgen van het gebruik van deze medicijnen. Met name over de nevenwerkingen horen we regelmatig de wildste geruchten.

Moet ik op mijn hoede zijn voor nevenwerkingen bij de inname van antidepressiva?, zo zal een patiënt zich vaak afvragen. We moeten de waarheid natuurlijk ook niet verdoezelen: aan het gebruik van antidepressiva kunnen wel degelijk neveneffecten verbonden zijn. Het is echter niet zo dat iedereen last heeft van die neveneffecten. Bij de één kunnen ze wel opduiken, bij de ander dan weer niet.

Bovendien zijn die neveneffecten vaak tijdelijk, ze kunnen na verloop van tijd opnieuw verdwijnen. Bega ook nooit de fout om alles te geloven wat op de bijsluiter van antidepressiva staat. Veel patiënten leren eerst de bijsluiter van buiten en voelen daarna al de opgesomde neveneffecten opkomen. Zo werkt het natuurlijk niet, misschien is het niet onverstandig om de bijsluiter door vrienden of familieleden te laten lezen en er zelf netjes uit de buurt van blijven.

Syndicatie