Oorzaak depressie is soms aanwijsbaar, maar soms ook niet

Oorzaak depressie is soms aanwijsbaar, maar soms ook niet

Het belangrijkste om te onthouden: depressie is een serieuze ziekte die moet behandeld worden

Buurman heeft een depressie en dat verbaast eigenlijk niemand. Zijn moeder is vorig jaar overleden, zijn vader volgde zes maanden later en bovendien heeft zijn vrouw in die periode het echtelijk dak verlaten. Je zou voor minder een depressie oplopen, zo luidt dan de reactie in de buurt. Maar de man aan het einde van de straat heeft eveneens een depressie, hoewel hem niets ernstigs is overkomen. Hoe kan zoiets?

De oorzaak van een depressie is soms aanwijsbaar, maar soms ook niet. In bepaalde gevallen kan een externe factor de katalysator zijn die iemand in een depressie duwt, maar in andere gevallen zal die depressie er komen zonder dat er op het eerste gezicht een aanleiding voor is. Uiteindelijk heeft het weinig zin om zich vragen te stellen als hoe en waarom.

Het belangrijkste om te onthouden is dit: een depressie is een serieuze ziekte die moet behandeld worden. Niemand weet zeker wat een depressie veroorzaakt, maar deze aandoening kan wel met redelijke kansen op succes worden behandeld. Zoals andere ziekten zal een depressie in de meeste gevallen met medicatie moeten worden behandeld. De combinatie van geneesmiddelen met therapie is in veel gevallen succesvol bij het behandelen van een depressie.

Syndicatie