Eet meer kersentomaten en voel u gelukkig

Eet meer kersentomaten en voel u gelukkig

De bekende kleine tomaatjes kunnen zelfs depressies helpen voorkomen

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Eet meer kersentomaten en voel u gelukkig, zo stellen beide auteurs.  Deze tomaten zijn een belangrijke bron van lycopene, een stof die vet helpt absorberen. Ze biedt zodoende bescherming tegen het ongezonde hersenvet dat onze stemming in negatieve zin kan beïnvloeden. Wie regelmatig kersentomaten eet, zal zich volgens beide auteurs een stuk beter voelen.

 De bekende kleine tomaatjes kunnen zelfs depressies helpen voorkomen, want ze remmen de opbouw van ontstekingen die aan depressies worden gelinkt af. Kersentomaten zijn beter dan gewone tomaten omdat ze kleiner zijn. De werkzame stof zit namelijk in de schil en bij het eten van kersentomaten krijgen we meer huid binnen dan bij het eten van gewone tomaten. Gedropt in olijfolie kunnen de tomaatjes zelfs nog gezonder zijn.

Syndicatie