Gezond leven kan stressverschijnselen verbonden aan depressie helpen verlichten

Gezond leven kan stressverschijnselen verbonden aan depressie helpen verlichten

Voor mensen met een depressie is voldoende slaap zeer belangrijk

Gezond(er) gaan leven zal in de meeste gevallen niet volstaan om te genezen van een depressie. Meestal is deze trouwens niet veroorzaakt door veel eten, onvoldoende slaap, weing bewegen, veel alcohol drinken enzovoort. Algemeen wordt aangenomen dat een depressie het gevolg is van een combinatie van factoren, zowel fysische als psychische.

Gezond leven kan stressverschijnselen verbonden aan depressie helpen verlichten, zo blijkt uit wetenschappelijke studies. Wie gezond leeft, zal zich goed voelen en dat kan de behandeling een stuk op weg helpen. Iemand die depressief is, moet nieuwe manieren ontdekken om voor zichzelf zorg te dragen. Een depressie-dieet bestaat er dus niet, maar het maken van de juiste keuzes op voedingsgebied kan wel een stap in de goede richting betekenen.

Voor mensen met een depressie is verder voldoende slaap zeer belangrijk, evenals voldoende beweging. Het zal misschien niet makkelijk zijn, maar depressieve mensen moeten blijven bewegen. Uit studies blijkt dat sport en beweging – zelfs al is het gewoon wandelen – de stemming helpt verbeteren en het zelfvertrouwen versterkt. Zich houden aan een dagelijks bewegingsschema, is dus zeker geen overbodige luxe.

Syndicatie