Alle soorten tomaten kunnen nuttig zijn in de strijd tegen depressies

Groenen en fruit zijn nuttigi in de strijd tegen depressies

Groenten en fruit kunnen depressies helpen voorkomen of ze helpen genezen, waarbij er uiteraard geen wonderen mogen worden verwacht. Maar sommige variëiteiten van deze groenten zijn extra gezond. Kersentomaten kunnen bijvoorbeeld een opgewekte geest in een gezond lichaam helpen garanderen en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Onderzoek aan de University of California–Davis heeft dit aangetoond.

Alle soorten tomaten kunnen nuttig zijn in de strijd tegen depressies omdat ze een belangrijke bron van lycopeen vormen, een voedingsstof die de vetstoffen in onze hersenen helpt beschermen. Bovendien helpt lycopeen het voorkomen van ontstekingen die door de wetenschap aan depressies worden gelinkt. Die lycopeen komt vooral voor in de schil van de tomaat, vandaar dat we dus een extra pleidooi houden voor de consumptie van kersentomaten.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie