Mensen met een gebrek aan humor sterven vaak vroeger

Mensen met een gebrek aan humor sterven vaak vroeger

Lachen helpt ons immuniteitssysteem versterken

Lachen is gezond, zo werd ons vroeger altijd voorgehouden. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn, geloof het of geloof het niet. Mensen met een gebrek aan humor sterven vaak vroeger, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De Mayo Clinic deed uitgebreid onderzoek naar personen met en zonder gevoel voor humor. De conclusie zal niemand echt verbazen: wie regelmatig eens goed kon lachten, had een hogere leeftijdsverwachting.

De reden daarvoor bleek voor de hand te liggen. Lachen helpt ons immuniteitssysteem versterken, maar reduceert ook stress en ligt aan de basis van een emotionele bevrijding. Ook niet onbelangrijk is dat door het lachen heel wat calorieën worden verband. Als klap op de vuurpijl doet lachen ons ook nog wat kilo’s verliezen. Een reden te meer om regelmatig eens smakelijk te lachen, kwestie van de levensduur te verlengen.

We hoeven er geen doekjes om te winden: iedereen wil zo lang mogelijk leven en bovendien, in de mate van het mogelijke, zo lang mogelijk gezond blijven. Sommige mensen is inderdaad een hoge ouderdom gegund maar er zijn wel een aantal zaken waar aandacht aan moet geschonken worden. Er zijn namelijk een aantal factoren die onze levensduur dreigen te verkoren, factoren waar we soms zelfs niet eens aan denken.

Er is dus sprake van verborgen gevaren. Het betreft factoren waar iedereen vaak mee te maken krijgt, maar die niet altijd als risicovol ingeschat worden. Wie een respectabele leeftijd wenst te bereiken, zal er hoe dan ook nochtans rekening mee moeten leren houden. In veel gevallen kost het slechts weinig moeite om aandacht te schenken aan deze factoren. We wensen u veel succes met onze raadgevingen en gunnen u een lang leven.

Syndicatie