Wat doen antidepressiva om te helpen mij beter te voelen?

Wat doen antidepressiva om te helpen mij beter te voelen?

Antidepressiva doen de zenuwcellen sterkere en gezondere verbindingen te maken in de hersenen

Voor mensen met een depressie hebben we een boodschap van hoop: er is een breed waaier aan opties beschikbaar om een depressie te behandelen. Als één therapie niet werkt, is het altijd mogelijk om op een andere over te stappen. Hetzelfde geldt ook voor geneesmiddelen. Sommige medicijnen werken bij een bepaald iemand beter dan andere.

De meeste dokters zijn het er over eens dat medicatie met voorsprong de beste methode is om een depressie te behandelen. Bekende merknamen voor de behandeling van depressies zijn Celexa, Lexapro, Paxil, Prozac en Zoloft. Wanneer één bepaald medicijn niet werkt, is het altijd mogelijk om na verloop van tijd naar een ander over te stappen. Wat doen antidepressiva om te helpen mij beter te voelen?

Antidepressiva doen de zenuwcellen sterkere en gezondere verbindingen te maken in de hersenen. Dat is natuurlijk een proces dat enige tijd kan vergen, zodat het zaak is om niet meteen ongeduldig te worden.  Het vervelende is dat op voorhand niet kan worden vastgesteld welk medicijn in uw persoonlijk geval het beste effect gaat hebben. Hetzelfde geldt voor de neveneffecten, die zijn vaak eveneens onvoorspelbaar.

Syndicatie