Hoe kan ik me beter voelen wanneer ik een zware depressie heb?

Hoe kan ik me beter voelen wanneer ik een zware depressie heb?

Een vorm van de goed-nieuws-show kan een begin van een oplossing aanreiken

Iemand met een depressie zakt weg in een diep gat, een gat dat zo diep is dat iemand die geen last heeft van een depressie het eenvoudigweg nooit zal kunnen begrijpen. Op dat moment is alles inktzwart en lijkt het alsof de zaken nooit zullen verbeteren. In het ergste geval zal zelfs aan zelfmoord worden gedacht. Een depressief iemand leeft met een donkere wolk om zich heen en het komt er op aan om die wolk te doorbreken.

Hoe kan ik me beter voelen wanneer ik een zware depressie heb?, is een veelgestelde vraag. Wie depressief is, kan niet meer helder nadenken. De donkere wolk die rond hem of haar hangt, belet het helder nadenken. Medicatie of therapie helpen, maar dan op langere termijn. Zaak is dus om een oplossing op korte termijn te vinden.

Een vorm van de goed-nieuws-show kan een begin van een oplossing aanreiken. Iemand met een depressie heeft niets dan negatieve gedachten, in de aard van ‘het gaat mij niet meer, ik ben doodongelukkig’. Schrijf die negatieve gedachten op en omring ze met positieve gedachten. In ieders leven zijn er een paar lichtpunten, in de vorm van familie, vrienden, huisdieren, hobby’s enzovoort. Door het slechte idee met een aantal goede dingen te omcirkelen, kan de donkere wolk rond het hoofd van een depressief iemand alleszins tijdelijk onderbroken worden.

Syndicatie