Hersenscan kan optimale medicijnenmix vaststellen voor depressielijders

Hersenscan kan optimale medicijnenmix vaststellen voor depressielijders

3 nieuwe testen zijn beschikbaar op de markt voor het bepalen van de juiste behandeling in geval van een depressie

Het probleem bij mensen met een depressie is vaak het vinden van de juiste medicijnen. Er zijn natuurlijk heel wat antidepressiva op de markt, maar die hebben op verschillende personen verschillende effecten. Iets wat bij de ene persoon goed werkt, zal bij iemand anders maar half werken en bij nog iemand anders al helemaal niet.

In de praktijk wordt meestal het hele spectrum aan geneesmiddelen uitgetest alvorens het juiste medicijn wordt gevonden dat de depressie kan helpen bestrijden. Op deze manier gaat er natuurlijk heel wat tijd verloren, wat de man of vrouw in kwestie heelwat overbodig leed kan bezorgen. Het komt er zodoende op aan om zo snel mogelijk te bepalen welke mix in welk geval de beste resultaten oplevert.

Een hersenscan kan de optimale medicijnenmix vaststellen voor depressielijders, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Philip Muskin, professor klinische psychiatrie aan de Columbia University in New York, is van mening dat daarmee een probleem kan worden opgelost dat al langer speelt. Er bestaan geen harde criteria om Prozac, Zoloft of een ander antidepressiva aan een bepaalde patiënt toe schrijven.

3 nieuwe testen zijn beschikbaar op de markt voor het bepalen van de juiste behandeling in geval van een depressie, respectievelijk ontwikkeld door CNS Response Inc, AssureRx Health Inc en Brain Resource Ltd. Via het opsporen van fysische en mentale sporen slagen deze testen er in om de juiste mix vast te leggen.

Uiteindelijk is het niet zo verwonderlijk dat verschillende medicijnen noodzakelijk zijn, want de oorzaken van depressies zijn ook altijd verschillend. CNS Chief Executive Officer George Carpenter is van mening dat dankzij de nieuwe testen heel wat tijdverlies verloren kan gaan.

Syndicatie