Positieve emoties kunnen ons afweersysteem versterken

Positieve emoties kunnen ons afweersysteem versterken

Het doen van dingen die iemand graag doet, kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen

Het leven is natuurlijk niet altijd een lolletje, maar wie er in de gegeven omstandigheden het beste van kan maken heeft toch een stapje voor op zijn medemensen. Positieve emoties kunnen ons afweersysteem versterken, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Vrij vertaald betekent dit dat gelukkige mensen ook gezonder leven.

Het doen van dingen die iemand graag doet, kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen. Dat heeft uiteraard te maken met een versterkt afweersysteem. Positieve emoties helpen dus niet alleen de symptomen van een depressie bestrijden, maar maken iemand ook gezonder. Bertram Pitt en Patricia Deldin, beiden van de University of Michigan School of Medicine, kwamen tot deze conclusie op basis van testen met een groot aantal proefpersonen.

Voor sommige mensen valt gelukkig leven samen met op vakantie gaan, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Volgens Bertram Pitt en Patricia Deldin is het veel beter dat iemand van elke minuut van zijn of haar leven geniet. Dat is niet alleen goed voor de psychische, maar ook voor de fysieke gezondheid. Over de link tussen positieve emoties en ons afweersysteem valt nog heel wat studiewerk te verrichten, zo beseffen beide wetenschappers. Momenteel onderzoeken ze specifieke methoden over de manier waarop een beter humeur hart- en vaatziekten kan helpen vermijden.

Syndicatie