Aardappelen in de schil kunnen ons de wereld door een rooskleurige bril helpen bekijken

Aardappelen in de schil kunnen ons de wereld door een rooskleurige bril helpen bekijken

Vooral blauwe aardappelen of Blue Potatoes zijn supergezond

Aardappelen zijn voor de meeste mensen dagelijkse kost, maar daarbij wordt nogal eens over het hoofd gezien dat aardappelen en aardappelen twee is. Er is gewone huis-tuin-en-keuken, maar er zijn ook de specialiteiten. Eén van die specialiteiten is in de Verenigde Staten regelmatig op het menu te vinden, hoewel de knollen niet in elke supermarkt te koop aangeboden worden.

We hebben het dan over de blauwe aardappelen of de Blue Potatoes. De blauwe kleur in deze aardappelen is te danken aan de aanwezigheid van anthocyanines, krachtige antioxidanten die een weldadige invloed op de werking van de hersenen hebben. Aardappelen in de schil kunnen ons de wereld zelfs door een rooskleurige bril helpen bekijken, maar ook het geheugen op korte termijn verbeteren. De schil van de aardappelen bevat veel jodium, die de schildklier helpt regelen. Het is bekend dat die schildklier ons humeur helpt regelen.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie