Het drinken van water is veel gezonder dan u zelfs maar durft vermoeden

Water drinken maakt endorfines vrij die het humeur helpen verbeteren

Vaak vergeten we dat elke dag minstens twee liter water moeten drinken om de doorspoeling van ons lichaam te verzekeren. Wie te weinig drinkt, loopt het risico om vroeg of laat nierproblemen te krijgen. Nierstenen kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van te weinig drinken. Bier of sterke dranken vormen een minder verkiezenswaardig alternatief omdat van alcohol een waterafdrijvend effect uitgaat.

Het drinken van water is zelfs veel gezonder dan u zelfs maar durft vermoeden. Water drinken maakt endorfines vrij die het humeur helpen verbeteren, maar die ook bijvoorbeeld destresserend kunnen werken. Bovendien kan water ook angstgevoelens helpen bestrijden. Daarom kunnen we u maar één advies geven: drink water zoveel als het kan, het zal niet alleen uw nieren maar ook uw humeur ten goede komen.

Veel mensen leven met het idee fixe dat alcohol het middel bij uitstek is om spanningen weg te nemen. Dat is een groot misverstand want alcohol heeft helemaal niet de kalmerende werking die er aan wordt toegeschreven, wel integendeel. Het drinken van veel bier, wijn en bittertjes zal eerder het omgekeerde effect hebben. U wordt er met andere woorden niet kalmer van, alleen maar nog meer opgewonden.

Ook het geloof dat alcohol u aan betere slaap helpt, berust op een misverstand. Jim White, de eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, benadrukt aan zijn klanten telkens opnieuw dat alcohol niet beter maar integendeel slechter doet slapen. De kwaliteit van de slaap wordt namelijk in negatieve zin beïnvloed door het gebruik van alcohol.

Syndicatie