Antidepressiva kunnen ingezet worden in strijd tegen migraine

Antidepressiva kunnen ingezet worden in strijd tegen migraine

Geneesmiddelen tegen depressies beïnvloeden het serotonine-gehalte in de hersenen, wat ook migraine of hevige hoofdpijn kan verlichten

In de strijd tegen migraine moet nog een lange weg worden afgelegd. Eén van de problemen is dat er verschillende vormen van migraine zijn. De strijd tegen deze vorm van chronische hoofdpijn moet dus ook op verschillende vormen worden gevoerd, waarbij de verschillende gevallen niet altijd op dezelfde golflengte kunnen worden gezet.

Gelukkig voor wie aan migraine lijdt, zijn er momenteel heel wat bestrijdingsmogelijkheden op de markt, zij het dat die altijd even effectief zijn. Bij sommige mannen of vrouwen kan een verandering van levensstijl de scherpste kanten van de hoofdpijn wegnemen, bij anderen zal het heil op de eerste plaats van medicijnen moeten komen.

Ook op het vlak van medicatie is er in de strijd tegen migraine een breed aanbod. In sommige gevallen zal het ene geneesmiddel effectef zijn, in andere gevallen moet overgestapt worden naar een ander medicijn. Uiteindelijk is er sprake van een soort trial-and-error, de ervaring moet uitwijzen bij wie welk geneesmiddel effectief werkt.  

Antidepressiva kunnen ingezet worden in strijd tegen migraine. Voor de preventie van hoofdpijn kunnen onder andere Elavil (amitriptyline) en Effexor (venlafaxine) worden ingezet, maar dit lijstje is voor uitbreiding vatbaar. Waarom antidepressiva hoofdpijn kunnen helpen verlichten, is allesbehalve duidelijk.

Geneesmiddelen tegen depressies beïnvloeden het serotonine-gehalte in de hersenen, wat ook migraine of hevige hoofdpijn kan verlichten. Maar het verband tussen serotonine en hoofdpijn is nog allesbehalve duidelijk. Op dit vlak heeft de medische wereld dus nog een lange weg te gaan.

Syndicatie