Ongelooflijk maar waar: snijbieten kunnen ons vrolijk maken

Ongelooflijk maar waar: snijbieten kunnen ons vrolijk maken

Snijbieten bevatten veel magnesium

Het lijkt onwaarschijnlijk dat snijbieten met veel mensen regelmatig op het menu staan. Dat is jammer eigenlijk, want deze groente is wel degelijk meer dan de moeite waard. Ongelooflijk zelfs, maar toch waar: snijbieten kunnen ons vrolijk maken. Dat alleen kan al een reden vormen om ze regelmatig op tafel te halen. In de Verenigde Staten zijn snijbieten (of swiss chard, zoals ze daar worden genoemd) zeer populair.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat ze veel magnesium bevatten, een voedingsstof die essentieel is voor de biochemische reacties in ons brein. Volgens de bekende Amerikaanse dokter Ramsey heeft magnesium een positieve invloed op depressies. Een extra reden om snijbieten in de keuken te halen, is dat de meesten onder ons te weinig magnesium tot zich nemen. We kunnen deze groente dus van harte aanbevelen.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, de hierboven aangehaalde dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie