Ga een depressie niet alleen te lijf, aarzel niet om beroep te doen op medische hulp

Ga een depressie niet alleen te lijf, aarzel niet om beroep te doen op medische hulp

Sommige mensen denken dat een depressie een hoogstpersoonlijke zaak is, dat is het natuurlijk niet

In geval van een depressie is het belangrijk om niet geïsoleerd en vereenzaamd te raken. Inderdaad, af en toe zijn er slechte ervaringen, sommige mensen kennen het fenomeen depressie niet of willen het gewoon niet kennen. Een depressief iemand mag zich hierdoor niet laten ontmoedigen, de aandoening is allesbehalve zeldzaam en er zullen heel wat mensen zijn die dezelfde ervaringen hebben.

Ga een depressie dan ook niet alleen te lijf, aarzel niet om beroep te doen op medische hulp. Ingrijpen is hoe dan ook noodzakelijk wanneer de symptomen verslechteren of wanneer het steeds moeilijker wordt om op dagdagelijkse basis te functioneren. Sommige patiënten kunnen in hun wanhoop dwaze dingen te doen, zodat er niet mag worden geaarzeld.

Sommige mensen denken dat een depressie een hoogstpersoonlijke zaak is, dat is het natuurlijk niet. Een depressie kan zo erg zijn dat de man of vrouw in kwestie denkt dat hij of zij nooit zal genezen. Het is dan aan de omgeving om moed in te spreken, want een depressief iemand mag nooit de moed laten zakken. Achter de wolken schijnt meestal opnieuw de zon, ook voor iemand die met een depressie opgezadeld is.

Syndicatie