Vrouwen gaan sneller dan mannen drinken na een depressie

Vrouwen gaan sneller dan mannen drinken na een depressie

Vrouwen zijn meer geneigd om een oplossing in alcohol te zoeken voor problemen die met een depressie te maken hebben

In het verleden was het relatief zeldzaam dat vrouwen in het openbaar alcohol dronken, maar daar is duidelijk verandering in gekomen. Steeds vaker zien we dat vrouwen op terrasjes of op restaurants genieten van drankjes met een hoog alcoholgehalte. Volgens de medische wetenschap zijn daar vaak vrouwen bij die aan een depressie lijden of die een depressie achter de rug hebben.

Vrouwen gaan sneller dan mannen drinken na een depressie, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. De reden waarom is vooralsnog onduidelijk, maar wel blijkt dat vrouwen op een andere manier drinken dan mannen. Alleszins in probleemsituaties zal een vrouw meer stiekem drinken, terwijl een man dat in het openbaar zal doen. Van een man wordt dit namelijk sneller aanvaard dan van een vrouw.

Vrouwen zijn dus meer geneigd om een oplossing in alcohol te zoeken voor problemen die met een depressie te maken hebben. Het spreekt voor zichzelf dat die oplossing niet in alcohol te vinden is. Drinken zal tijdelijk voor een ontspannend gevoel zorgen, maar al snel zullen de problemen in alle hevigheid terugkeren. Wie aan een depressie lijdt, mag zich dus niet laten verleiden tot excessief alcoholgebruik. Uiteraard begrijpen we dat deze raad weliswaar snel gegeven is, maar dat opvolging minder voor de hand ligt dan gedacht.

Syndicatie