Meer onderzoek omtrent positieve effecten van koffie op Alzheimer en vaatziekten is noodzakelijk

Meer onderzoek omtrent positieve effecten van koffie op Alzheimer en vaatziekten is noodzakelijk

Onderzoekers formuleerden vijf verschillende theoretische modellen omtrent de invloed van antioxidanten op menselijke gezondheid

In The Journal of Physical Chemistry B verscheen recent een studie met betrekking tot de positieve effecten op onze gezondheid als gevolg van het drinken van koffie. De studie werd uitgevoerd door een onderzoeksteam rond Jorge Rafael Leon-Carmona van de Universidad Autnoma Metropolitana-Iztapalapa in Mexico City. Het onderzoek leidde tot de conclusie dat antioxidanten in cafeïne een positief effect hebben op de strijd tegen schadelijke oxidanten.

Meer onderzoek omtrent positieve effecten van koffie op gezondheid is echter noodzakelijk. Het is allesbehalve duidelijk wat het effect is van de antioxidanten op met name de vrije radicalen die Alzheimer en vaatziekten kunnen helpen veroorzaken. Die antioxidanten zouden de vrije radicalen opsporen en vernietigen en zo mogelijk dodelijke ziekten kunnen helpen voorkomen.

De onderzoekers formuleerden vijf verschillende theoretische modellen omtrent de invloed van antioxidanten op menselijke gezondheid, maar het is vooralsnog onduidelijk welk scenario het meest waarschijnlijk is. Recente studies hebben aangetoond dat cafeïne één van de rijkste bronnen van antioxidanten is, maar over de werking van die antioxidanten is vooralsnog weinig geweten.

Syndicatie