Beter slapen dankzij gezonde eetgewoonten

Beter slapen dankzij gezonde eetgewoonten

 Regelmatig en gezond eten kan slaapproces helpen verbeteren

 Kan beter slapen iemand een paar kilo doen vermageren? Het antwoord op deze vraag luidt, misschien een beetje verrassend, ja. Het probleem is bekend, we leven in een jachtige tijd. Om goed wakker te blijven wordt al snel gegrepen naar een paar koppen koffie, met af en toe wat snoepgoed tussendoor. Suiker geeft namelijk energie. Diezelfde suiker is er echter ook de oorzaak van dat we slecht slapen. Maar ook dat er een paar kilo’s bijkomen.

 Beter slapen dankzij gezonde eetgewoonten, het is dus mogelijk. Regelmatig en gezond eten kan het slaapproces helpen verbeteren. Het volstaat om de dagagenda in de gaten te houden en tijd vrij te maken om enkele keren per dag gezond te eten. Het alternatief is eigenlijk bekend: we hebben het razenddruk en dus geen tijd voor een volwaardige maaltijd. Die wordt dus vervangen door wat snacks en snoepgoed, want om te koken is er geen tijd meer.

Het gevolg is dat in bed de slaap niet komt, wegens maag te zwaar belast en/of te veel energie. Voor iemand het beseft, zit hij of zij gevangen in een vicieuze cirkel: niet voldoende slaap meer en dus gezondheidsproblemen. Iets wat relatief onschuldig is gestart, kan dus veel grotere proporties aannemen dan ooit was gedacht. Maar een andere zijde van de medaille is dat ongezonde voeding ook nog eens verantwoordelijk is voor extra kilo’s. Op die manier komen de kilo’s er vanzelf bij, met alle gevolgen voor de gezondheid.

Syndicatie