Enkele veranderingen in de dagelijks routine kunnen de kwaliteit van de slaap helpen verbeteren

Enkele veranderingen in de dagelijks routine kunnen de kwaliteit van de slaap helpen verbeteren

Laat u niet ontmoedigen, parasomnia of onregelmatig slapen kan voorkomen worden

De meeste mensen op een actieve leeftijd zijn verwikkeld in een marathon die het uiterste van hun krachten vergt. Het hebben van een baan is tegenwoordig een zware last, werknemers worden overstelpt met werk in zoverre dat vaak de grenzen van hun uithoudingsvermogen worden getest. Eigenlijk is ons lichaam niet gemaakt om zo’n marathon te lopen, eerder voor een korte sprint.

Jeffrey Thompson, directeur van het Amerikaans Center for Neuroacoustic Research en uitvinder van een audio slaapsysteem genaamd het Delta Sleep System, kent het probleem. Stress is de kwaal van de moderne tijd, met als gevolg slaaproblemen zoals vroegtijdig ontwaken. Laat u niet ontmoedigen, parasomnia of onregelmatig slapen kan voorkomen worden, zo luidt zijn boodschap. Enkele veranderingen in de dagelijks routine kunnen de kwaliteit van de slaap helpen verbeteren, zaak is om tijdig in te grijpen en bij een specialist ter zake te rade gaan. Slaapproblemen kunnen opgelost worden.

Maar wat moeten we eigenlijk onder slaapproblemen verstaan? Deze zijn uiteraard zeer verschillend van karakter. Sommige mensen raken moeilijk in slaap, liggen urenlang te woelen in hun bed om uiteindelijk niet of pas tegen de morgen in slaap te vallen. Anderen slapen dan weer zo vast dat ze zich keer op keer overslapen. Maar tijdelijke slapeloosheid is een probleem dat nog eens een aparte aanpak vergt.

Moeilijk slapen of parasomnia komt veel vaker voor dan u denkt. Het scenario is genoegzaam bekend: u bent doodmoe, valt als een blok in slaap om vervolgens ergens midden in de nacht wakker te worden. Met de beste wil van de wereld kan u de slaap niet vallen. Vaak is stress de oorzaak van deze vorm van slaapproblemen. Slapen onder stress met regelmatig ontwaken kan op verschillende manieren bestreden worden, wie er last van heeft hoeft dus de hoop niet op te geven.

 

Syndicatie