Slaapkamer moet gereserveerd worden voor slaap en sex

Slaapkamer moet gereserveerd worden voor slaap en sex

Maak van uw slaapkamer een oord van rust en vermijd op die manier slaapproblemen

Dokters krijgen steeds vaker mensen met slaapproblemen over de vloer. Die problemen kunnen divers zijn, gaande van slapeloosheid tot het geplaagd worden door nachtmerries. Vaak zijn die problemen te herleiden tot het jachtige leven dat we met z’n allen leiden. Van werknemers wordt steeds meer gevraagd, maar ook voor andere bevolkingscategorieën wordt de lat steeds hoger gelegd. Dat betekent dat iemand steeds minder rustpunten in zijn leven heeft. De slaapkamer moet zo’n rustpunt zijn.

Dat is steeds minder het geval, want iedereen neemt zijn of haar problemen gewoon mee naar bed. Dat betekent dat ook slapen een stressvolle bezigheid wordt, met alle gevolgen van dien. De slaapkamer moet gereserveerd worden voor slaap en sex en voor niets anders.

Maak van uw slaapkamer dus een oord van rust en vermijd op die manier slaapproblemen. Dat betekent dat alle stressvolle activiteiten uit de buurt van het bed gebannen moeten worden. Een voorbeeld: zorg dat er zich in geen geval een computer in de slaapkamer bevindt, zoniet wordt de drang groot om dat ding op te zetten in plaats van in bed te kruipen.

Syndicatie