Verkeerde houding bij het slapen kan heel wat problemen veroorzaken

Verkeerde houding bij het slapen kan heel wat problemen veroorzaken

Rug- of nekpijn zijn vaak het gevolg van een slechte houding tijdens de slaap, maar ook ambulante vertigo kan zo’n gevolg zijn een verkeerde houding

Voor de meeste mensen is een goede slaap de meest logische zaak in de wereld. Dat is echter alleen het gevolg van het feit dat ze de keerzijde van de medaille niet kennen. Wie met een slechte slaap opgezadeld zit, zal weten waar we over spreken. Probeer maar eens de dag rond te komen wanneer je je simpelweg geradbraakt voelt.

Vanzelfsprekend zijn er heel wat oorzaken van een slechte slaap. Onder andere met het ouder worden, zal de slaap minder vlot komen dan toen we nog jong en mooi waren. Het gevolg is dat we vaker gaan rondwoelen in het bed, wat er toe kan leiden dat tijdens het slapen de verkeerde houding gaan aannemen. Zo belanden we bij een heel ander probleem.

Een verkeerde houding bij het slapen kan namelijk op zijn beurt heel wat problemen veroorzaken. In veel gevallen gaat die verkeerde houding ook nog eens gepaard met het gebruik van een slechte matras. In dat geval zijn de gevolgen helemaal niet te overzien. Het is dus absoluut belangrijk – en dat om verschillende redenen – dat er extra aandacht wordt besteed aan het aannemen van een juiste houding tijdens de slaap.

Rug- of nekpijn zijn vaak het gevolg van een slechte houding tijdens het slapen, maar ook ambulante vertigo kan het gevolg zijn van zo’n verkeerde houding. Met ambulante vertigo bedoelen we duizeligheid, gepaard gaan met hevige braakneigingen. De symptomen zijn dezelfde als bij een zonnesteek, maar uiteindelijk toch wel degelijk te wijten aan de houding tijdens het slapen.

Uiteindelijk komt alles neer op het bereiken van de juiste druk op de juiste plaatsen tijdens de slaap. Daarom moet extra aandacht besteed worden aan zowel matras als kussen. Wie slaapproblemen heeft – met de daaraan gekoppelde gezondheidsproblemen – zal die vaak kunnen terugkoppelen naar het gebruik van de verkeerde slaaparmatuur. 

Syndicatie