Slapeloosheid: hoeveel uren moeten vrouwen per nacht slapen?

Slapeloosheid: hoeveel uren moeten vrouwen per nacht slapen?

Zijn er verschillen met mannen wat betreft het bepalen van slapeloosheid en slaapproblemen?

Over slapeloosheid en slaapproblemen zijn al heel wat studies verricht, maar definitieve antwoorden hebben we eigenlijk nog niet gekregen. Zo is het nog altijd onduidelijk hoeveel uren slaap we per nacht nodig hebben. Eigenlijk ligt dat aantal ook niet vast, sommige mensen hebben meer behoeften aan slaap dan anderen. Het gaat er dus om een gemiddelde mee te geven.

De wetenschap spreekt van slapeloosheid en slaapproblemen wanneer er minder dan zes uur per nacht wordt geslapen. Bij jongeren zou er zelfs nog sneller sprake zijn van slapeloosheid en slaapproblemen, de jeugd zou elke nacht minstens achtenhalf uur onder zeil moeten gaan om een goede gezondheid te garanderen. Deze cijfers hebben betrekking op mannen en jongens.

De researchers vonden echter weinig verschillen tussen mannen en vrouwen wat slapeloosheid en slaapproblemen betreft. De American Academy of Sleep Medicine gaf onlangs het advies dat zowel mannen als vrouwen elke nacht minstens zeven uur zouden moeten slapen. Concluderend menen we te mogen stellen dat zes tot achtenhalf uur nachtrust moet kunnen volstaan om een gezond leven te leiden.

Syndicatie