Slapeloosheid: geef absolute prioriteit aan een regelmatige nachtrust

Slapeloosheid: geef absolute prioriteit aan een regelmatige nachtrust

Laat u niet deprivatiseren van uw slaap

Slapeloosheid is één van de kwalen van deze tijd, alleen al in West-Europa zijn er miljoenen mensen die moeite hebben om ’s avonds in slaap te vallen. Ze liggen soms urenlang te woelen in bed, wachten op een slaap die maar niet wil komen. We willen hier een boodschap van hoop brengen: in veel gevallen (maar niet alle) kan een oplossing worden geboden.

Thomas Roth, directeur van het Sleep Disorders Center aan het Henry Ford Hospital in Detroit, is van mening dat absolute prioriteit moet worden gegeven aan een goede nachtrust. Dat houdt op de eerste plaats in dat een aantal voorzorgsmaatregelen moet worden genomen. Eén van die maatregelen kan er bijvoorbeeld in bestaan om het effect van koffie op het slaapgedrag na te gaan. Blijkt dat koffie een negatieve invloed heeft, dan is het zaak om de koffieconsumptie terug te schroeven.

Laat u niet deprivatiseren van uw slaap, zo luidt het advies dat Roth geeft. Hij is van mening dat op dit vlak voor het onderwijs een belangrijke rol is weggelegd. We leren op school alles over het belang van voeding en lichaamsbeweging, maar niets over het belang van een goede slaap. Roth is voorstander van het organiseren van slaapcursussen, waar het belang van een goede slaap uit de doeken wordt gedaan.

Syndicatie