Valeriaan kan slapeloosheid helpen bestrijden

Valeriaan kan slapeloosheid helpen bestrijden

De werking van valeriaan is veel krachtiger dan u zelf denkt

In de kruidengeneeskunde is al eeuwenlang een belangrijke rol weggelegd geweest voor valeriaan. Onze voorouders beseften maar al te goed de heilzame werking van deze plant. Kruidendokters maken al sinds mensenheugnis gebruik van valeriaan voor hun medische recepten. Wie bijvoorbeeld in de winkel een kruidenthee koopt, loopt een grote kans dat deze inderdaad valeriaan bevat.

Valeriaan kan namelijk slapeloosheid helpen bestrijden, maar is ook inzetbaar in de strijd tegen andere kwalen. De werking van valeriaan is bovendien veel krachtiger dan u zelf denkt. Ook zenuwachtige mensen zullen baat vinden bij het drinken van een glaasje thee op basis van valeriaan. Ook bij het voorkomen van angsgevoelens kan valeriaan een belangrijke rol spelen. We kunnen u de recepten op basis van deze krant alleen maar aanbevelen.

Veel mensen leven met het idee fixe dat alcohol het middel bij uitstek is om spanningen weg te nemen. Dat is een groot misverstand want alcohol heeft helemaal niet de kalmerende werking die er aan wordt toegeschreven, wel integendeel. Het drinken van veel bier, wijn en bittertjes zal eerder het omgekeerde effect hebben. U wordt er met andere woorden niet kalmer van, alleen maar nog meer opgewonden.

 Ook het geloof dat alcohol u aan betere slaap helpt, berust op een misverstand. Jim White, de eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, benadrukt aan zijn klanten telkens opnieuw dat alcohol niet beter maar integendeel slechter doet slapen. De kwaliteit van de slaap wordt namelijk in negatieve zin beïnvloed door het gebruik van alcohol.

Syndicatie