Slapen en alcohol: een slaapmutsje is niet altijd gezond

Slapen en alcohol: een slaapmutsje is niet altijd gezond

Melk kan slaapproblemen helpen verlichten

Veel mensen met slaapproblemen denken de oplossing te hebben gevonden: ze drinken een paar glazen bier of een cognacje (whisky, rum, brandy.... voor het slapen gaan. Een alternatief is het drinken van wat meer wijn bij het eten, kwestie van de slaap te garanderen. Inderdaad kan alcohol het inslapen helpen bevorderen, maar de man of vrouw in kwestie zal zich bij het ontwaken niet helemaal fit voelen.

Alcohol verhindert namelijk een gezonde slaap. Wie regelmatig ‘onder invloed' gaat slapen, zal al opgemerkt hebben dat er een groot verschil bestaat tussen nuchter en onder invloed gaan slapen. Maar niet alleen alcohol kan slaapproblemen veroorzaken. Te veel water drinken voor het slapen gaan kan er toe leiden dat iemand 's nachts wakker wordt om te gaan wateren. Daarna kan het moeilijk zijn om weer in te slapen.

Uiteraard valt het volledig af te raden om alle dranken te drinken die cafeïne bevatten. Regelmatige koffiedrinkers zullen er misschien weinig hinder van ondervinden, maar bij sommigen kan één kop koffie er toe leiden dat een hele nacht lang geen oog wordt dichtgedaan. Wat is dan wel gezond als drankje voor het slapen gaan? Van melk is bekend dat het de nachtrust bevordert, zeker wanneer het een glas warme melk betreft.

Syndicatie