Hoe wordt het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom behandeld?

Hoe wordt het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom behandeld?

Behandeling van Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom afhankelijk van geval tot geval

Over de oorzaken van het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom is nog niet zo veel geweten en dat maakt dat er ook nog geen echt doeltreffende behandeling is ontwikkeld. Dat betekent echter niet automatisch dat iedereen die last heeft van deze aandoening de moed in de schoenen moet laten zinken.

De behandeling van het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom is uiteindelijk afhankelijk van geval tot geval. Alles draait er om of de symptomen mild of ernstig zijn. In geval van een milde vorm van het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom kan een verandering van levensstijl al tot verbetering leiden. Die verandering van levensstijl kan al dan niet ingrijpend van aard zijn.

Voor mensen die lijden aan een matige vorm van het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom is het beter om opwekkende middelen zoals tabak, alcohol en tabak te mijden. De band tussen deze stoffen en het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt buiten kijf te staan dat er een band is.

Ook enkele aanpassingen aan de slaapkamer kunnen de symptomen van het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom helpen verlichten. Hou uw slaapkamer bijvoorbeeld koel, rustig en comfortabel. Gebruik uw slaapkamer ook alleen maar om te slapen, niet om televisie te kijken.

Regelmatige lichaamsbeweging kan de symptomen van het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom eveneens verlichten. Wandelen, joggen enzovoort zijn sowieso gezond, maar in sommige gevallen verlichten ze ook de klachten verbonden aan het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom. Daarnaast kan het masseren van arm of been eveneens verlichting brengen, evenals het aanbrengen van ijsverbanden.

In geval van ernstigere gevallen van het Restless Legs Syndrome (RLS) of rusteloze benen syndroom kunnen medicijnen helpen om de bewegingen onder controle te houden en om toch te kunnen slapen. Er bestaan verschillende geneesmiddelen die soelaas kunnen bieden. Kies uiteindelijk voor dat geneesmiddel dat in uw concreet geval de beste resultaten oplevert.

Syndicatie