Een goede slaap kan de basis worden van de oplossing voor alle problemen

Een goede slaap kan de basis worden van de oplossing voor alle problemen

Probeer uw nachtrust in de mate van het mogelijke veilig te stellen

Hebt u goed geslapen? Vaak krijgen we een negatief antwoord op dit bericht. We zouden de mensen die met slaapproblemen kampen niet te eten willen geven. Een goede slaap kan de basis worden van de oplossing voor alle problemen. Okay, deze uitspraak is misschien overdreven. Laat het ons dan zo uitdrukken: een goede slaap kan de basis worden voor de oplossing van heel wat problemen. Het belang van een goede slaap mag niet onderschat worden.  Nieuwe bevindingen over onze nachtrust zijn dan ook steeds welkom.

 

We delen het bed, maar niet de matras. Slaapspecialist Sleep Design onderzocht slaapgewoontes van de Vlaming. Ruim 5 op de 10 Vlaamse koppels verkiezen wakker worden aan de eigen kant van het bed, zonder contact met de partner. En kopen we een nieuwe matras? Dan zijn dat in bijna 4 van de 10 gevallen geen grote gezamenlijke, maar twee aparte matrassen. Dat heeft niets te maken met een gebrek aan romantiek in de slaapkamer, maar wel met een stijgende vraag naar optimaal comfort in bed, zo blijkt uit een onderzoek van Sleep Design.

Voor de internationale dag van de slaap, op 18 maart nam dit familiebedrijf onze slaapgewoontes onder de loep. Als specialist met een eigen Belgische productie weet het Limburgse familiebedrijf Sleep Design alles over slaapcomfort. Hoe is het gesteld met onze slaapkwaliteit? En van welke matrassen of bedden liggen we vandaag wakker? Marktonderzoeksbureau iVOX ging luisteren bij 1.000 Vlamingen.

Enkele resultaten: Vlamingen weten te weinig over goede matras Op het vlak van matrassen tasten we vaak in het duister: meer dan 4 op de 10 Vlamingen hebben geen idee op welk type matras ze liggen en 6 op de 10 weten ook niet welk type kopen: pocketveren, traagschuim of latex… Gemiddeld willen we 1.500 euro uitgeven aan een goed tweepersoonsbed, 1.000 euro aan een tweepersoonsmatras.

Syndicatie