Goed slapen begint met een goede matras

Goed slapen begint met een goede matras

Meeste mensen hebben weinig aandacht voor de keuze van hun matras

We willen de Europeanen niet te eten geven die met een bang hart gaan slapen, in de vrees dat ze toch weer in slaap zullen sukkelen. Maar vaak wordt over het hoofd gezien dat goed slapen begint met een goede matras. Veel slechte slapers zullen als puntje bij paaltje komt moeten toegeven dat ze weinig of geen aandacht hebben voor de keuze van hun matras. Rond dit onderwerp is recent heel wat onderzoek gebeurd, met soms verrassende conclusies tot gevolg.

We delen het bed, maar niet de matras. Slaapspecialist Sleep Design onderzocht slaapgewoontes van de Vlaming. We gaan graag ter plaatse langs bij verschillende winkels en verkiezen een regionale winkel boven een grote keten – net omwille van de goede service en het advies op maat. De resultaten bewijzen dat mensen zich steeds bewuster worden van hun eigen slaapcomfort.

Valerie Haesendonckx, slaapspecialist bij Sleep Design, herkent dit fenomeen ook in de matrassenkeuze: “Omdat we er gemiddeld 8u op slapen, zijn matrassen het meest gebruikte voorwerp in huis. Het is dan ook belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Het onderzoek toont aan dat bijna 4 op de 10 Vlamingen op een aparte matras slapen, een cijfer dat enkel nog zal toenemen.

Enkele jaren geleden hield de Belg stevig vast aan de grote, gezamenlijke matras, maar die wordt tegenwoordig door steeds meer mensen ingeruild voor twee aparte matrassen, aangepast aan ieders slaapcomfort.” Lattenbodem verdwijnt uit slaapkamer De helft slaapt al meer dan 10 jaar in hetzelfde bed, 1 op de 5 al meer dan 20 jaar. Van matras wisselen we sneller: de meeste Vlamingen hebben hun matras al 5 tot 9 jaar, een derde 10 jaar of meer. Opvallend, meer dan 6 op de 10 hebben een lattenbodem, maar slechts 30% zou er opnieuw een kopen. Het alternatief, de boxspring, kent veel interesse.

 

Syndicatie