Periodic Limb Movement Disorder (PLMD) of rusteloze benen syndroom kan tot slapeloosheid leiden

Periodic Limb Movement Disorder (PLMD) of rusteloze benen syndroom kan tot slapeloosheid leiden

Periodic Limb Movement Disorder (PLMD) of rusteloze benen syndroom bij de partner kan vervelende neveneffecten hebben

Sommige mensen hebben last van slapeloosheid zonder dat er meteen duidelijk is wat er scheelt. De medische wetenschap zal zich mogelijk verschuilen achter de nuchtere mededeling dat er sprake is van een onbekende slaapstoornis. Zeldzaam zijn deze stoornissen niet, miljoenen mensen hebben er last van. Ze kunnen wel iemands leven aardig verstoren.

In sommige gevallen is er een onverwachte factor in het spel, een factor waar niemand meteen aan heeft gedacht. Periodic Limb Movement Disorder (PLMD) of het rusteloze benen syndroom kan namelijk tot slapeloosheid leiden. Onregelmatige bewegingen van de benen tijdens de slaap kunnen het slaapproces grondig komen verstoren. Dat hoeft niet noodzakelijk bij uzelf het geval te zijn, ook een partner met woelende benen kan de nachtrust bemoeilijken.

Periodic Limb Movement Disorder (PLMD) of rusteloze benen syndroom bij de partner kan inderdaad vervelende neveneffecten hebben. Maar ook andere stoornissen kunnen een rol spelen, waarbij we bijvoorbeeld slaapapneu niet mogen vergeten. Wie last heeft van slapeloosheid waarvoor niet meteen een duidelijke oorzaak kan worden gevonden, laat zich best even door de dokter onderzoeken, met bijzondere aandacht voor PLMD.

Syndicatie