Zijn alternatieve slaapmiddelen aan te bevelen?

Zijn alternatieve slaapmiddelen aan te bevelen?

Kruiden, thee enzovoort kunnen wel degelijk een positief effect hebben

Het gebruik van slaapmiddelen neemt volgens sommige onderzoekers verontrustende vormen aan. Steeds meer mensen kunnen niet meer slapen zonder hun dagelijks pilletje. We krijgen dus een verslaving waar slechts moeilijk een antwoord op kan worden geformuleerd. Daarom is het belangrijk om ook eens naar alternatieve slaapmiddelen te kijken.

Er zijn wel meer redenen om het gebruik van slaappillen in de mate van het mogelijke te vermijden. Slaappillen verzwakken ook overdag het concentratievermogen. Gevolg is dat wie slaappillen neemt vaker verkeersongevallen zal veroorzaken, zo wijzen de statistieken uit. Daar staat echter tegenover dat wie niet uitgerust is, eveneens een gevaar vormt in het verkeer. Het probleem heeft dus twee facetten.

Veel alternatieven zijn al voor slaapmiddelen naar voren geschoven, zonder dat er duidelijkheid is of die al dan niet doeltreffend zijn. Een definitief antwoord over de werking van kruiden, thee, plantenextracten enzovoort kunnen we helaas niet formuleren. Wel kunnen we bevestigen dat de meeste van deze middeltjes een kalmerend effect hebben en dus wel degelijkheid het in slaap vallen bevorderen. Succes kan in deze materie echter niet gegarandeerd worden, het valt dus af te wachten of ze daadwerkelijk gaan helpen.

Syndicatie