Verschillende vormen van pijn kunnen slaapproblemen veroorzaken

Verschillende vormen van pijn kunnen slaapproblemen veroorzaken

Pijn kan een belangrijke slaapremmer zijn

Er zijn heel wat factoren die een gezonde slaap komen verstoren. Vaak is het zelfs moeilijk om exact te bepalen wat de reden is waarom iemand een slechte nachtrust heeft. Een lijstje met mogelijke oorzaken kan behoorlijk lang zijn, gaande van een slechte vertering over alcoholgebruik tot en met de neveneffecten van het gebruik van geneesmiddelen.

Verschillende vormen van pijn kunnen eveneens slaapproblemen veroorzaken en dat zal waarschijnlijk minder verbazingwekkend in de oren klinken. De oorzaken van die pijn doen er niet toe: hoofdpijn, pijn in de rug, arthritis, fibromyalgie, pijnlijke menstruatie enzovoort kunnen allen een negatief invloed hebben op het slaapgedrag.

Pijn kan inderdaad een belangrijke slaapremmer zijn, zelfs wanneer die pijn relatief beperkt blijft. In bepaalde gevallen zal de pijn zelfs een slechte nachtrust veroorzaken wanneer nu niet wakker wordt van die pijn. De slaap zal gewoon minder verkwikkend zijn, met alle gevolgen van dien. Zelfs in geval van milde pijn lijkt het daarom verstandiger om meteen de dokter te waarschuwen.  

 

Syndicatie