Een opgeruimde kamer kan slaapproblemen helpen voorkomen

Een opgeruimde kamer kan slaapproblemen helpen voorkomen

De slaapkamer moet een oase van rust zijn en blijven

Nogal wat slaaproblemen zijn terug te brengen tot stress, in welke vorm dan ook. Volgens de American Psychological Association zullen gestresseerde mensen vaker ‘s nachts wakker worden, waarna ze problemen hebben om opnieuw in te slapen. De zorgen van overdag worden inderdaad meegenomen naar de bedkamer, waar ze vaak in verhevigde vorm opnieuw opduiken.

Ook in insomnia kan volgens diezelfde American Psychological Association een gevolg zijn van stress. Veel mensen grijpen in het geval van slapeloosheid naar een pilletje, maar dat is niet altijd de juiste oplossing. Tijdelijk zal u wel beter slapen, maar daarmee is de oorzaak van de stress niet verdwenen. Het probleem moet met andere woorden bij de wortel aangepakt worden.

De oorzaak van stress ligt niet altijd voor de hand. Mensen die een druk leven leiden, zullen natuurlijk vaker last hebben van stress, maar in sommige gevallen is de oorzaak van de stress moeilijker te achterhalen. Sommige mensen slapen slecht zonder dat daar op het eerste gezicht een reden voor beschikbaar is. In dat geval kan het verstandig zijn om eens om u heen te kijken.

Is uw slaapkamer wel voldoende opgeruimd? Een opgeruimde kamer kan namelijk slaapproblemen helpen voorkomen, geloof het of geloof het niet. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat sloddervossen vaak meer slaapproblemen hebben dan mensen die alles om zich heen netjes opruimen.

 

De slaapkamer moet een oase van rust zijn en blijven, zo stelt ook de American Psychological Association. Een rustige omgeving zal ook uzelf rustiger maken, waardoor het makkelijker wordt om in te slapen. Een andere tip kan eveneens helpen: neem nooit werk mee naar bed, met de bedoeling om nog ‘snel’ iets te doen voor het slapengaan. Uw nachtrust zal er gegarandeerd onder lijden.

Syndicatie