Onderschat de kalmerende werking van groene thee niet

Onderschat de kalmerende werking van groene thee niet

Groene thee is een veel krachtigere drankje dan uzelf denkt als het aankomt op het wegnemen van spanningen

Veel mensen leven het idee fixe dat alcohol het middel bij uitstek is om spanningen weg te nemen. Dat is een groot misverstand want alcohol heeft helemaal niet de kalmerende werking die er aan wordt toegeschreven, wel integendeel. Het drinken van veel bier, wijn en bittertjes zal eerder het omgekeerde effect hebben. U wordt er met andere woorden niet kalmer van, alleen maar nog meer opgewonden.

Ook het geloof dat alcohol u aan betere slaap helpt, berust op een misverstand. Jim White, de eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, benadrukt aan zijn klanten telkens opnieuw dat alcohol niet beter maar integendeel slechter doet slapen. De kwaliteit van de slaap wordt namelijk in negatieve zin beïnvloed door het gebruik van alcohol.

Ook suikerijke dranken worden over het algemeen ontraden, zowel voor het vermijden van stress als voor het promoten van een goede nachtrust. Wie ’s avonds voor het slapen gaan nog iets wil drinken, kan beter in een andere richting kijken. De voorkeur moet uitgaan naar dranken die opwinding vermijden. Die zijn in ruime mate beschikbaar, maar je moet ze wel kennen. Bovendien is van sommige dranken niet geweten over welke kwaliteiten ze beschikken.

Onderschat bijvoorbeeld de kalmerende werking van groene thee niet. Groene thee is een veel krachtigere drankje dan uzelf denkt als het aankomt op het wegnemen van spanningen en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van theïne in groene thee. Het drinken van een glaasje thee heeft alleszins een relaxerende werking en zal een goede slaap garanderen. Geef dus duidelijk de voorkeur aan een glaasje thee boven een borrel of glas bier of wijn wanneer u goed wilt slapen.

Syndicatie