Aminozuren in melk kunnen een geluksgevoel geven

Aminozuren in melk kunnen een geluksgevoel geven

Melk bevat tryptofaan en dit aminozuur wordt omgezet in de neurotransmitter serotonine

Melk wordt beschouwd als gezond omdat het kalk bevat die ons beenderstelsel helpt versterken. Dat is vooral belangrijk voor vrouwen, die na de menopauze vaak aan osteoporose leiden. Maar het gezond zijn van melk reikt veel verder dan alleen maar het versterken van het beenderstelsel. Het is zeker niet algemeen geweten dat melk ook een positieve invloed op het humeur kan hebben.

Aminozuren in melk kunnen een geluksgevoel geven, melk bevat namelijk tryptofaan en dit aminozuur wordt omgezet in de neurotransmitter serotonine die ons een rustig gevoel kan geven. Bovendien helpen de kalk en de magnesium in melk de bloeddruk verlagen. Warme melk is nog beter omdat die evenals warme thee het gevoel van geluk en kalmpte nog kan versterken. Maar ook koude melk is erg gezond.

Veel mensen leven met het idee fixe dat alcohol het middel bij uitstek is om spanningen weg te nemen. Dat is een groot misverstand want alcohol heeft helemaal niet de kalmerende werking die er aan wordt toegeschreven, wel integendeel. Het drinken van veel bier, wijn en bittertjes zal eerder het omgekeerde effect hebben. U wordt er met andere woorden niet kalmer van, alleen maar nog meer opgewonden.

Ook het geloof dat alcohol u aan betere slaap helpt, berust op een misverstand. Jim White, de eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, benadrukt aan zijn klanten telkens opnieuw dat alcohol niet beter maar integendeel slechter doet slapen. De kwaliteit van de slaap wordt namelijk in negatieve zin beïnvloed door het gebruik van alcohol.

Syndicatie