Opletten met alternatieve oplossing voor het bestrijden van slapeloosheid

Opletten met alternatieve oplossing voor het bestrijden van slapeloosheid

Meng nooit verschillende kruiden door elkaar

Voor het bestrijden van slapeloosheid bestaan verschillende therapieën, waardoor ook heel wat alternatieve. Vaak zijn die echter niet goedgekeurd, waardoor er niet alleen vraagtekens bij hun werkzaamheid maar ook bij hun veiligheid kunnen worden gezet. Sommige van die behandelingen zouden mogelijk zelfs meer kwaad dan goed kunnen doen, zodat het opletten geblazen blijft.

In de Verenigde Staten stelt de Food and Drug Administration zich zeer terughoudend op wat de erkenning van alternatieve behandelingswijzen voor slapeloosheid. Ze maken daar alleszins ook geen deel uit van een standaardbehandeling zoals die door de medische wereld wordt voorgeschreven. Hetzelfde geldt overigens ook voor Europa. Alternatieve behandelingswijzen zijn echter ook deze kant van de Atlantische Oceaan wijd en zijd verspreid.

Een algemeen advies is om altijd met een dokter over slapeloosheid te praten alvorens te beginnen met een alternatieve behandelingswijze. Sommige van die behandelingen op basis van planten kunnen ook gevolgen hebben voor de medicatie die u neemt - al dan niet voor de bestrijding van slapeloosheid. Vergeet nooit om de behandelende dokter volledig op de hoogte brengen wanneer u van plan bent om een alternatieve behandelingswijze voor slapeloosheid te gaan volgen.

Bovendien is het zaak om onmiddellijk in te grijpen wanneer verdachte signalen opduiken. Die signalen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder misselijkheid, brake, een versnelde hartslag, angstaanvalen, diarree, jeuk aan de huid enzovoort. In dat geval moet de behandeling tegen slapeloosheid onmiddellijk worden stopgezet. Verwittig bovendien de dokter, die zal onderzoeken wat er eigenlijk aan de hand is.

Vergeet ook niet dat het meestal schadelijk is om meer dan één kruidenextract tegelijkertijd te nemen om slapeloosheid te bestrijden. We verklaren ons nader: preparaties met meer dan één kruid vallen af te raden, dit vanwege mogelijke interactie. Het kan bovendien zeker geen kwaad om op voorhand eens op internet informatie op te zoeken over de behandeling in kwestie. Beperk de zoektocht naar informatie niet naar sites die reclame maken over de producten in kwestie, maar kijk ook op sites waar gewaarschuwd wordt voor mogelijke schadelijke effecten van de behandeling.

De wereld van de alternatieve behandelingswijzen voor slapeloosheid is een ondoorzichtige wereld, een wereld die bovendien niet vrij is van kwakzalvers. Wees dus daarom extra voorzichtig en geef indien mogelijk de voorkeur aan merkproducten. Meestal zullen die als alternatieve behandelingswijze echter niet verkrijgbaar zijn. Wees in dat geval dubbel op uw hoede.

Syndicatie