Geneesmiddelen, vitamines en voedingssupplementen kunnen slaapverlies veroorzaken

Geneesmiddelen, vitamines en voedingssupplementen kunnen slaapverlies veroorzaken

Zelfs veel gebruikte medicijnen kunnen iemands nachtrust verstoren

Sommige van de meest algemene redenen voor een slechte nachtrust liggen eigenlijk voor de hand, maar we denken er vaak niet aan. Zo is het zonder meer slecht om vlak voor het slapen gaan grote lichamelijke inspanningen te doen. Meer zelfs: ook geestelijke inspanningen voor slaaptijd moeten worden vermeden. Beide vormen van inspanning kunnen een goede nachtrust in de weg staan.

Daarnaast zijn er nog een aantal oorzaken van een slechte nachtrust die waarschijnlijk minder verbaasde wenkbrauwen zullen doen rijzen. Geneesmiddelen, vitamines en voedingssupplementen enzovoort kunnen slaapverlies veroorzaken. Het kan daarom geen kwaad om het medicijnkastje eens aan een grondig onderzoek te onderwerpen.

Zelfs veel gebruikte medicijnen kunnen iemands nachtrust verstoren. We denken daarbij aan geneesmiddelen voor de bestrijding van asthma, aan beta-blockers voor hoge bloeddruk of hartproblemen enzovoort. Vreemd genoeg kunnen ook pijnbestrijders als opiaten de slaap komen verstoren, hoewel ze iemand in de meeste gevallen een vermoeid gevoel kunnen geven. Ze kunnen echter tot slaapapneu aanleiding geven.

Syndicatie