Te veel alcohol drinken is niet goed, maar wel slecht voor de kwaliteit van de slaap

Te veel alcohol drinken is niet goed, maar wel slecht voor de kwaliteit van de slaap

Alcohol maakt ons opgejaagd en belet ons goed te slapen

De periode van de feestdagen is een gevaarlijke periode. Overal waar we komen, wordt ons een glaasje aangeboden. Of het nu champagne, cava, bier, wijn of een borreltje is, de alcohol die deze drankjes bevatten heeft een negatieve invloed op onze gezondheid. Voor heel wat mensen is de periode van de feestdagen daarom een periode vol van stress. Met alle gevolgen van dien.

Sommige mensen drinken om te kunnen slapen, maar dat is een totaal verkeerde aanpak. Te veel alcohol drinken is niet goed, maar wel slecht voor de kwaliteit van de slaap. Alcohol maakt ons opgejaagd en belet ons goed te slapen, terwijl we vaak van het tegendeel onvertuigd zijn. Dankzij de energie die alcohol vrijmaakt, verdrijven we bovendien het vermoeidsheidsgevoel. Waneer dat gebeurt, betekent dit dat we ongezond bezig zijn.

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook telkens opnieuw gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

Syndicatie