Met stress in het lichaam gaan slapen kan ernstige slaapproblemen veroorzaken

Met stress in het lichaam gaan slapen kan ernstige slaapproblemen veroorzaken

Probeer zo ontspannen mogelijk te gaan slapen

In slaap vallen is eigenlijk een ingewikkeld proces, waarvan we nog altijd niet goed weten hoe het precies in elkaar zit. Sommige mensen hebben geen enkele moeite om in slaap te vallen, anderen zien tegen het naar bed gaan op als naar een berg. Het is inderdaad allesbehalve aangenaam om in de slaapkamer naar het plafonds te liggen staren wanneer de slaap maar niet wil komen. Slapeloosheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder ook stress.

Met stress in het lichaam gaan slapen kan inderdaad ernstige slaapproblemen veroorzaken. Iemand kan bijvoorbeeld doodmoe thuiskomen van zijn werk, maar toch de slaap niet kunnen vatten. Thomas Roth, directeur van het Sleep Disorders Center aan het Henry Ford Hospital in Detroit, is van mening dat het weinig zin heeft om recht van het werk in het bed te stappen. De slaap zal in dat geval waarschijnlijk niet willen komen.  

Probeer zo ontspannen mogelijk te gaan slapen, zo luidt het advies dat Roth ons meegeeft. Het kan bijvoorbeeld zeker geen kwaad om voor het slapen gaan yoga te beoefenen of een andere slaapbevorderende meditatie. Wie zijn geest tot rust kan krijgen, maakt een grote kans dat ook het lichaam een gezonde nachtrust zal kunnen krijgen.

Syndicatie