Hoeveel uren slaap per nacht hebben we nodig?

Hoeveel uren slaap per nacht hebben we nodig?

Meeste mensen slapen zes tot acht uren per nacht

Over de vereiste hoeveelheid uren slaap bestaan heel wat misverstanden. In de meeste gevallen wordt uitgegaan van acht uren slaap per nacht als normaal, maar uiteraard zijn er afwijkingen zowel naar onder als naar boven. Daarbij is het niet echt makkelijk om een standaard vast te leggen wat betreft het benodigde aantal uren slaap per nacht.

Hoeveel uren slaap per nacht hebben we nodig?, is dan ook een veelgestelde vraag bij de dokter. Meestal zal die slechts en vaag algemeen antwoord kunnen geven. Blijkt namelijk dat het menselijk slaapgedrag in de loop van de tijden gewijzigd is. De oermens sliep waarschijnlijk op een heel andere manier dan wij, waarbij zelfs dient afgevraagd of die oermens wel noodzakelijkerwijs ’s nachts sliep.

De meeste mensen slapen zes tot acht uren per nacht, zo blijkt uit onderzoek. Het gemiddelde bedraagt daarbij zeven uur. In de Verenigde Staten zouden de slaapbehoeften sinds 1990 niet meer gewijzigd zijn, hoewel er bij de Amerikanen een behoefte aan meer slaap is gerezen. We nemen aan dat deze trends zich ook in Europa doorgezet hebben.

Syndicatie